Kolik

Kolik

Et spædbarn med kolik græder længe og kan ikke trøstes. Læger kalder det kolik, når et spædbarn græder mere end 1½ time hver eneste dag. Men de fleste børn med kolik græder mere end 3 timer om dagen – og børnene kan ikke trøstes. Selv om barnet tilbydes mad, bleen skiftes og forældrene bærer rundt på barnet, bliver det ved med at skrige. Det er cirka hvert tiende barn, der udvikler kolik.

Typisk optræder skrigeturene hen under aften og varer en større eller mindre del af natten, men kan iøvrigt forekomme på alle tider af døgnet. Samtidig med at barnet skriger, krummer det sig ofte sammen – som om det har ondt i maven. I folkemunde tales der om 3 måneders kolik. Og det er da også rigtigt at langt hovedparten af alle børn med kolik ophører med at være kede af det, når de er omkring 3 måneder gamle.

Den nyeste forskning viser dog at noget tyder på at det er barnets spæde nervesystem som ikke er udviklet tilstrækkeligt endnu, og derfor er barnet mere sensitivt og har sværere ved at kontrollere sin gråd og dermed også svært ved at stoppe.

Som Kranio Sakral Terapeut med uddannelse til at behandle babyer og børn har jeg teknikker, som kan hjælpe med at berolige centralnervesystemet og mærke efter om der er spændinger i kroppen. I de fleste tilfælde sker der en mærkbar ændring hos barnet allerede efter første behandling.